SUCCESSKeys.GR

10 Μαρ 20192 λεπτά

Η Πολιτική Ποιότητας ενός οργανισμού (EN ISO 9001:2015)

Ενημερώθηκε: 13 Μαι 2023

Του Ιωάννη Ν. Γουσγούνη, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της SUCCESSKeys.GR

"Quality is remembered long after the price is forgotten" (Aldo Gucci)

Οι πελάτες σας θα ξεχάσουν σχετικά γρήγορα το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών, που τους προσφέρετε. Αντίθετα, δε θα σας συγχωρέσουν ίσως ποτέ για μη αποδεκτή ποιότητα αυτών.

Ένας οργανισμός δεν αρκεί να επιθυμεί να παράγει ποιοτικά προϊόντα και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες του. Πρέπει να έχει υπό τον πλήρη έλεγχο του τις διεργασίες εκείνες που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και κατ’ επέκταση στην ικανοποίηση των πελατών του.

Η δέσμευση για καλή ποιότητα πρέπει να ξεκινά από την ηγεσία μιας επιχείρησης και είναι προφανές ότι πρέπει να υιοθετείται απ’ όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας ενός οργανισμού.

Πολιτική Ποιότητας και σύστημα διαχείρισης της ποιότητας

Αυτή η δέσμευση της ανώτατης διοίκησης μιας επιχείρησης εκφράζεται συνήθως μέσω της Πολιτικής Ποιότητας του οργανισμού, που καθορίζεται από την ανώτατη διοίκηση, συνήθως στο πλαίσιο σχεδιασμού, ανάπτυξης και εφαρμογής ενός συστήματος διαχείρισης της ποιότητας (ΣΔΠ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός διεθνούς προτύπου όπως είναι το EN ISO 9001:2015.

Το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2015 περιλαμβάνει συγκεκριμένες απαιτήσεις για την εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης με σκοπό την επίτευξη της ποιότητας.

Η Πολιτική Ποιότητας περιγράφει τις προθέσεις και την κατεύθυνση του οργανισμού για την επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων του, που σχετίζονται με την ικανοποίηση των πελατών της επιχείρησης.

Είναι προφανές, ότι η Πολιτική Ποιότητας πρέπει να υποστηρίζει την επίτευξη του γενικότερου στρατηγικού προσανατολισμού του οργανισμού, όπως αποτυπώνεται π.χ. στο όραμα, στην αποστολή και στις κύριες αξίες της επιχείρησης.

Η Πολιτική Ποιότητας υποστηρίζεται από μετρήσιμους στόχους ποιότητας και περιλαμβάνει τη δέσμευση της ανώτατης διοίκησης για την ικανοποίηση τυχόν εφαρμοστέων απαιτήσεων και για συνεχή βελτίωση.

Δημιουργήστε την Πολιτική Ποιότητας της επιχείρησης σας μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ενός συστήματος διαχείρισης της ποιότητας (ΣΔΠ) σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο EN ISO 9001:2015. Δώστε στην επιχείρηση σας τα εργαλεία που χρειάζεται για να πετύχει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα και να κερδίσει πιο ικανοποιημένους πελάτες.

Στην SUCCESSKeys.GR (https://www.successkeysgr.com) υποστηρίζουμε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου δραστηριότητας στο σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή συστήματος διαχείρισης ποιότητας (ΣΔΠ) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου EN ISO 9001:2015 και στη δημιουργία της Πολιτικής Ποιότητας.

Επιπλέον, διεξάγουμε εσωτερικές επιθεωρήσεις συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και παρέχουμε εκπαίδευση με σκοπό την ευαισθητοποίηση εργαζομένων σε θέματα, που σχετίζονται με τη σημασία και αξία ενός συστήματος διαχείρισης της ποιότητας, αλλά και της ποιότητας ειδικότερα, για κάθε οργανισμό.

526