WEBINAR - Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ISO

Το γεγονός ότι μας έχουν προσεγγίσει, και συνεχίζουν να μας προσεγγίζουν, συγκριτικά πολλές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, τύπου και  δραστηριότητας που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα βασικά στάδια (από την αρχή) για την τελική επιτυχή επιθεώρηση πιστοποίησης ενός συστήματος διαχείρισης, το οποίο βασίζεται στις απαιτήσεις ενός οποιουδήποτε διεθνούς προτύπου ISO, μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι στην αγορά (όχι μόνο την ελληνική αλλά και τη διεθνή) υπάρχει κατά περίπτωση ή πλήρης άγνοια ή μια εσφαλμένη άποψη αναφορικά με το ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνει μια επιχείρηση προκειμένου να αναπτύξει και εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης, το οποίο πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του αντίστοιχου διεθνούς προτύπου ISO (π.χ. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO/IEC 27001:2013 κ.λπ.

Για τη διοργάνωση των Webinars μας χρησιμοποιούμε την επιγραμμική πλατφόρμα Cisco Webex Meetings. Πριν συμπληρώσετε και υποβάλλετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας καθώς και την Πολιτική Απορρήτου της Cisco Webex Meetings.

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο κινδύνους. Συνεπώς, προτού εγγραφείτε στο Webinar μας και πριν την είσοδο σας στην διαδικτυακή μας αίθουσα, σας συστήνουμε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες για μια ευχάριστη και, κυρίως, ασφαλή διαδικτυακή εκπαιδευτική εμπειρία:

 

1. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και antimalware (προστασία σε πραγματικό χρόνο) όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

2. Συνδέστε τον υπολογιστή σας απευθείας στο δρομολογητή (router) σας χρησιμοποιώντας (κατά προτίμηση) ένα καλώδιο Ethernet αντί για ασύρματη σύνδεση

3. Χρησιμοποιήστε έναν δρομολογητή (router) με τείχος προστασίας για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο

4. Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να «αποκρύψετε» την πραγματική σας διεύθυνση IP

5. Λάβετε μέρος στη σύσκεψη χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο πρόσκλησης (εάν έχετε λάβει σύνδεσμο πρόσκλησης)

6. Προστατέψτε το σύνδεσμο και μην τον μοιραστείτε ποτέ με άλλους

7. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, απενεργοποιήστε την κάμερα σας και / ή αποσυνδεθείτε από τη σύσκεψη και επανασυνδεθείτε. Οι συσκέψεις είναι κλειδωμένες από προεπιλογή, αλλά να είστε υπομονετικοί και ο διαχειριστής θα σας δώσει ξανά πρόσβαση στην αίθουσα

8. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα μη αναγνωρίσιμο από άλλους όνομα χρήστη/ψευδώνυμο (αντί για το πραγματικό σας όνομα) για να εισέλθετε στην αίθουσα. Αυτή η τεχνική παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αν χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμο, αυτό θα πρέπει να μας το έχετε γνωστοποιήσει τηλεφωνικώς (με κλήση από τον αριθμό του κινητού σας που θα έχετε  συμπληρώσει και στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής) πριν την είσοδο σας στο webinar.

9. Κάντε τον εαυτό σας αναγνωρίσιμο χρησιμοποιώντας τη 'φράση πρόσβασης' (passphrase) την οποία σας έχει δώσει ο διοργανωτής  (όποτε παρέχεται 'φράση πρόσβασης'). Μην γνωστοποιείτε τη 'φράση πρόσβασης' σε άλλους.

10. Καταγραφή των Webinars ούτε γίνεται ούτε επιτρέπεται.

11. Μετά τη λήξη του Webinar, παρακαλούμε διαγράψτε το email με τον σύνδεσμο πρόσκλησης που σας έχει σταλεί (θυμηθείτε επίσης να αδειάσετε και τον κάδο απορριμμάτων του Η/Υ σας)

12. Σας συνιστούμε να διαγράφετε περιστασιακά το ιστορικό περιήγησής σας και τα αποθηκευμένα cookie (δείτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας)

13. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, φροντίστε να είστε ενήμεροι γύρω από την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων!

 

Θυμηθείτε: Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν, υπό συνθήκες, να στοχοποιήσουν διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως είναι για παράδειγμα οι Cisco Webex, Skype, Zoom κ.λπ. Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

 

Με τη συμπλήρωση και αποστολή της ακόλουθης δήλωσης συμμετοχής σας στο Webinar μας, δηλώνετε ότι έχετε επίγνωση των κινδύνων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και ότι αναγνωρίζετε την ευθύνη σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στο βαθμό που αυτό εξαρτάται από εσάς.

 

Για την online επικοινωνία μας μαζί σας, εμείς στην SUCCESSKeys.GR, χρειαζόμαστε και συλλέγουμε (μέσω της ακόλουθης φόρμας δήλωσης συμμετοχής) εκείνα μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα που μας είναι απαραίτητα για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή το όνομά σας για να γνωρίζουμε ποιοι συμμετέχουν στο Webinar, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για να σας καλέσουμε εάν είναι απαραίτητο (πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του Webinar) και / ή για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, και το προσωπικό σας επαγγελματικό Email  για την αποστολή του συνδέσμου (link) για την είσοδο σας στην διαδικτυακή αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί το Webinar.

Δήλωση Συμμετοχής στο Webinar "......"
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 
SUCCESSKeys.GR
Δ/νση: Οινόης 10, Τ.Κ. 16674 Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα
Emailsupport.successkeysgr@otenet.gr,  
Τηλ.: + 30 210 9641387, Κινητό: +30 6944141114