WEBINAR: "Υγιεινή & Ασφάλεια των Τροφίμων-Βασικές αρχές"

Ημερομηνία: Θα ανακοινωθεί ημερομηνία για την επανάληψη, Ώρα: 20:00'-21:00'

Η συμμετοχή στο Webinar είναι χωρίς κόστος

food.jpg

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ ή WHO) για την Ευρώπη, ετησίως ασθενούν περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι λόγω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων, από τους οποίους οι περίπου 4654 δεν επιβιώνουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συχνότητα και την έκταση ασθενειών που οφείλονται στην κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, είναι προφανής και κατανοητή η ανάγκη για τη λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων όχι μόνο σε επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και στο σπίτι. Τα μέτρα αυτά είναι γνωστά και ως μέτρα για τη Υγιεινή & Ασφάλεια των Τροφίμων που ως σκοπό έχει την προστασία της υγείας των καταναλωτών.

Για επιχειρήσεις τροφίμων, η Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων αποτελεί και νομική απαίτηση.

Θεματολογία του Webinar

  1. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων και ποιες οι συνήθεις πηγές τους

  2. Βασικές απαιτήσεις υγιεινής για ασφαλή τρόφιμα

  3. Ασφαλείς πρακτικές αποθήκευσης και προετοιμασίας των τροφίμων

Τα ανωτέρω θα παρουσιάσει ο κ. Ιωάννης Γουσγούνης, Χημικός Μηχανικός με εξειδίκευση σπουδών στον τομέα των τροφίμων, με πολυετή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων, καταχωρημένος στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης SUCCESSKeys.GR, σύμβουλος σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων για τη διαχείριση της ασφάλειας τροφίμων (π.χ. HACCP, ISO 22000:2018) και πιστοποιημένος εσωτερικός επιθεωρητής για τη διεξαγωγή εσωτερικών επιθεωρήσεων συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική διεξαγωγή του Webinar, ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα υπερβαίνει τους 20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερόμενων υπερβεί το ανωτέρω όριο, θα εξεταστεί η επανάληψη του Webinar.

Η είσοδος στον διαδικτυακό μας χώρο (Webex Meetings) στον οποίο θα διεξαχθεί το Webinar, θα επιτραπεί μόνο στους συμμετέχοντες που θα εμφανιστούν με πλήρες ονοματεπώνυμο, και μάλιστα ίδιο με αυτό το οποίο θα έχουν δηλώσει στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής. Οι διοργανωτές του Webinar διατηρούν το δικαίωμα επαλήθευσης της συμμετοχής και των στοιχείων σας και τηλεφωνικώς. Για το λόγο αυτό και με σκοπό τη δική σας εξυπηρέτηση, παρακαλούμε να συμπληρώνετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής με έγκυρο και σωστό αριθμό τηλεφώνου.

Σημείωση: Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να ακούσουν περισσότερα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων και να αποκτήσουν και σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχετίζεται με τις βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων θα βρείτε εδώ και για το σεμινάριο HACCP εδώ.

Λίγα λόγια για την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο

 

Για τη διοργάνωση των Webinars μας χρησιμοποιούμε την διαδικτυακή πλατφόρμα Cisco Webex Meetings με ασφαλή σύνδεση (end-to-end encryption). Πριν συμπληρώσετε και υποβάλλετε την ακόλουθη δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας καθώς και την Πολιτική Απορρήτου της Cisco Webex Meetings.

 

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο κινδύνους. Συνεπώς, προτού εγγραφείτε στο Webinar μας και πριν την είσοδο σας στην διαδικτυακή μας αίθουσα, σας συστήνουμε να διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις κάτωθι οδηγίες για μια ευχάριστη και, κυρίως, ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία:

 

1. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και antimalware (προστασία σε πραγματικό χρόνο) όταν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

2. Συνδέστε τον υπολογιστή σας απευθείας στο δρομολογητή (router) σας χρησιμοποιώντας (κατά προτίμηση) ένα καλώδιο Ethernet αντί για ασύρματη σύνδεση.

3. Χρησιμοποιήστε έναν δρομολογητή (router) με τείχος προστασίας για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

4. Χρησιμοποιήστε ένα VPN για να προστατεύσετε την πραγματική σας διεύθυνση IP.

5. Λάβετε μέρος στο Webinar χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο πρόσκλησης (εάν έχετε λάβει σύνδεσμο πρόσκλησης).

6. Προστατέψτε το σύνδεσμο και μην τον γνωστοποιείτε σε άλλους.

7. Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης κατά τη διάρκεια του Webinar, απενεργοποιήστε την κάμερα σας και / ή αποσυνδεθείτε από τη σύσκεψη και επανασυνδεθείτε. Οι συσκέψεις είναι κλειδωμένες από προεπιλογή, αλλά να είστε υπομονετικοί και ο διαχειριστής θα σας δώσει ξανά πρόσβαση στην αίθουσα.

8. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ένα μη αναγνωρίσιμο από άλλους όνομα χρήστη/ψευδώνυμο (αντί για το πραγματικό σας όνομα) για να εισέλθετε στην αίθουσα. Αυτή η τεχνική παρέχει κάποια πρόσθετη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αν χρησιμοποιήσετε ψευδώνυμο, αυτό θα πρέπει να μας το έχετε γνωστοποιήσει τηλεφωνικώς (με κλήση από τον αριθμό του κινητού σας που θα έχετε συμπληρώσει και στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής) πριν την είσοδο σας στο Webinar.

9. Καταγραφή των Webinars ούτε γίνεται ούτε επιτρέπεται από την επιχείρηση μας.

10. Μετά τη λήξη του Webinar, παρακαλούμε διαγράψτε το Email με τον σύνδεσμο πρόσκλησης που σας έχει σταλεί (θυμηθείτε επίσης να αδειάσετε και τον κάδο απορριμμάτων του Η/Υ σας).

11. Σας συνιστούμε να διαγράφετε περιστασιακά το ιστορικό περιήγησής σας και τα αποθηκευμένα cookie (δείτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας).

12. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, φροντίστε να είστε ενήμεροι γύρω από την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων!

 

Θυμηθείτε: Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν, υπό συνθήκες, να στοχοποιήσουν διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας, όπως είναι για παράδειγμα οι Cisco Webex, Skype, Zoom κ.λπ. Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο.

 

Με τη συμπλήρωση και αποστολή της ακόλουθης δήλωσης συμμετοχής σας στο Webinar μας, δηλώνετε ότι έχετε επίγνωση των κινδύνων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και ότι αναγνωρίζετε την ευθύνη σας να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους στο βαθμό που αυτό εξαρτάται από εσάς.

 

Για την επιγραμμική (online) επικοινωνία μας μαζί σας και για την διοργάνωση των Webinars μας, εμείς στην SUCCESSKeys.GR, χρειαζόμαστε και συλλέγουμε (μέσω της ακόλουθης φόρμας δήλωσης συμμετοχής) εκείνα μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα που μας είναι απαραίτητα για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή το ονοματεπώνυμο σας για να γνωρίζουμε ποιοι συμμετέχουν στο Webinar, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για να σας καλέσουμε εάν είναι απαραίτητο (πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του Webinar) και / ή για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, και το προσωπικό σας επαγγελματικό Email για την αποστολή του συνδέσμου (link) για την είσοδο σας στην διαδικτυακή αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί το Webinar.

 

Κατά τ' άλλα ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Πολιτική Απορρήτου) και στην Πολιτική Cookies της επιχείρησης μας.