ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

"ISO 22000:2018 - Τα  βασικά"

food.jpg

Σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να αποκτήσουν  οι συμμετέχοντες τις βασικές γνώσεις γύρω από το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων, δηλαδή να κατανοήσουν τις βασικές απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου EN ISO 22000:2018 και τη διαδικασία για την ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

Θεματολογία εκπαιδευτικού προγράμματος:

  • Τι είναι το ISO 22000:2018

  • Πλεονεκτήματα και οφέλη επιχειρήσεων τροφίμων που πιστοποιούνται για τη συμμόρφωση τους με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 22000:2018

  • Ποια η προηγούμενη έκδοση του διεθνούς προτύπου και ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων

  • Αναφορά στις βασικές απαιτήσεις του ISO 22000:2018 και ερμηνεία αυτών

Αναμενόμενα οφέλη από την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος:

 

  • Απόκτηση των βασικών και ουσιαστικών γνώσεων γύρω από ένα από τα πλέον σύγχρονα και διεθνώς εφαρμοσμένα πρότυπα στα οποία βασίζεται η ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων.

  • Κατανόηση βασικών εννοιών όπως είναι τα προαπαιτούμενα προγράμματα (PRP), τα λειτουργικά προαπαιτούμενα προγράμματα (OPRP) και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (CCP).

  • Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να αναπτύξει και εφαρμόσει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων και να πιστοποιηθεί για την εφαρμογή του.

Σε ποιους απευθύνεται: Το διαδικτυακό αυτό σεμινάριο απευθύνεται στελέχη και κάθε εργαζόμενο σε επιχειρήσεις τροφίμων και των προμηθευτών αυτών, που έχουν ήδη αναπτύξει σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων ή που σκοπεύουν να το αναπτύξουν.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται επίσης σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 (περιλαμβάνεται και το HACCP) και που μπορεί να τους χρησιμεύσει σε περίπτωση που εργαστούν σε μια επιχείρηση τροφίμων ή προμηθευτή επιχείρησης τροφίμων (π.χ. α' υλών, υλικών σε επαφή με τα τρόφιμα, εξοπλισμού τροφίμων κ.λπ.).

Σημείωση: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να διοργανωθεί και αποκλειστικά για το προσωπικό συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αν αυτό είναι επιθυμητό. Σε αυτή τη περίπτωση οι ημερομηνίες διεξαγωγής συμφωνούνται με την εκάστοτε επιχείρηση.

 

Διάρκεια: 2 ημέρες (09:30 π.μ. - 05:30 μ.μ.) 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά γκρουπ: 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη και τους κάτωθι όρους που σχετίζονται με την έγκαιρη καταβολή του αντιτίμου για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα).

 

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cisco WebEx Meetings. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους καταβάλουν το αντίτιμο του εκπαιδευτικού προγράμματος (βλ. τρόπος πληρωμής) θα λάβουν την πρόσκληση για σύνδεση στο διαδικτυακό μας χώρο στο WebEx Meetings. 

 

Κόστος: 220 Ευρώ/άτομο (παρέχεται έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους και σε λοιπούς ιδιώτες) για > 1 άτομο (υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης και μεμονωμένων ατόμων).

 

Τρόπος πληρωμής: Με κατάθεση (χωρίς δυνατότητα επιστροφής χρημάτων) σε έναν από τους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς το αργότερο 4 μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής με την αιτιολογία 'ISO 22000' και με αποστολή του σχετικού αποδεικτικού της τράπεζας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, IBAN: GR13 0172 0340 0050 3403 2889 271 

 

ALPHA BANK, IBAN: GR49 0140 1220 1220 0210 1253 085 

 

Παραδοτέα: Πιστοποιητικό παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα, βιβλιογραφία, σημειώσεις από την ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Εισηγητής: Ο Ιωάννης Γουσγούνης είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Karlsruhe (TH Karlsruhe) Γερμανίας με εξειδίκευση στον τομέα των τροφίμων.

 

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών, μεταξύ άλλων, στη βιομηχανία τροφίμων και είναι καταχωρημένος στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ.

 

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης SUCCESSKeys.GR, που παρέχει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 22000 σε επιχειρήσεις, εσωτερικές επιθεωρήσεις (internal audits) συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (ΣΔΑΤ), καθώς και υπηρεσίες εκπαίδευσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.