ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

"Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων - Βασικές Αρχές"

food.jpg

Σκοπός του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος είναι να αποκτήσουν  οι συμμετέχοντες βασικές αλλά και ουσιαστικές πρακτικές γνώσεις γύρω από την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων.

Θεματολογία εκπαιδευτικού προγράμματος

 • Τι είναι η Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

 • Κίνδυνοι για την Ασφάλεια των Τροφίμων και πηγές αυτών

 • Ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή δυσανεξίες

 • Προαπαιτούμενα προγράμματα για μια επιχείρηση τροφίμων (ατομική υγιεινή, καθαρισμός και απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία κ.λπ.)

 • Αξιολόγηση κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων

 • Παραδείγματα προληπτικών μέτρων ελέγχου των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων

 • Απαιτήσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια τροφίμων

 • Κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων (τροποποίηση του Κανονισμού ΕΚ 852/2004)

Αναμενόμενα οφέλη από την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος:

 

 • Βελτίωση υπαρχόντων ή/και απόκτηση νέων γνώσεων γύρω από την Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων

 • Κατανόηση των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων και των μέτρων για την αποφυγή τους ή για την μείωση τους σε αποδεκτές στάθμες

 • Κατανόηση βασικών νομοθετικών απαιτήσεων που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων

Σε ποιους απευθύνεται: Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε εργαζόμενο που απασχολείται σε επιχείρηση τροφίμων, σε όσες και όσους θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων και σε φοιτητές που οι σπουδές τους σχετίζονται με την επιστήμη και τεχνολογία των τροφίμων.

Σημείωση: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να διοργανωθεί, κατόπιν συνεννόησης, και αποκλειστικά για το προσωπικό συγκεκριμένων επιχειρήσεων όπως επίσης και για μεμονωμένα άτομα.

 

Διάρκεια: 8 ώρες (09:30 π.μ. - 05:30 μ.μ.)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κατόπιν συνεννόησης

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά γκρουπ: 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη και τους κάτωθι όρους που σχετίζονται με την έγκαιρη καταβολή του αντιτίμου για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα).

 

Τρόπος διεξαγωγής: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Cisco WebEx Meetings. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους καταβάλουν το αντίτιμο του εκπαιδευτικού προγράμματος (βλ. τρόπος πληρωμής) θα λάβουν την πρόσκληση για σύνδεση στο διαδικτυακό μας χώρο στο WebEx Meetings. 

 

Κόστος: 100 Ευρώ/άτομο (παρέχεται έκπτωση 10% σε φοιτητές, ανέργους και σε λοιπούς ιδιώτες) για > 1 άτομο (υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης και μεμονωμένων ατόμων).

 

Τρόπος πληρωμής: Με κατάθεση (χωρίς δυνατότητα επιστροφής χρημάτων) σε έναν από τους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς το αργότερο 4 εργάσιμες μέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής, με την αιτιολογία 'Ασφάλεια Τροφίμων' και με αποστολή του σχετικού αποδεικτικού της τράπεζας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, IBAN: GR13 0172 0340 0050 3403 2889 271 

 

ALPHA BANK, IBAN: GR49 0140 1220 1220 0210 1253 085 

 

Παραδοτέα: Πιστοποιητικό παρακολούθησης σε κάθε συμμετέχοντα, βιβλιογραφία, σημειώσεις από την ύλη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

Εισηγητής: Ο Ιωάννης Γουσγούνης είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Karlsruhe (TH Karlsruhe) Γερμανίας με εξειδίκευση στον τομέα των τροφίμων.

 

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών, μεταξύ άλλων, στη βιομηχανία τροφίμων και είναι καταχωρημένος στο μητρώο εκπαιδευτών προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων του ΕΦΕΤ.

 

Είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης SUCCESSKeys.GR, που παρέχει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 22000 σε επιχειρήσεις τροφίμων, εσωτερικές επιθεωρήσεις (internal audits) συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων (ΣΔΑΤ), καθώς και υπηρεσίες εκπαίδευσης στην Υγιεινή και Ασφάλεια των Τροφίμων.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής.