top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαSUCCESSKeys.GR

Κίνδυνοι και ασφάλεια κατά την εργασία σε ύψη

Έγινε ενημέρωση: 8 Αυγ 2022

Του Ιωάννη Ν. Γουσγούνη, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της SUCCESSKeys.GR

Οι ολοένα αυξανόμενοι κίνδυνοι (σε είδος, σε επίδραση ή/και από πλευράς πιθανότητας εμφάνισης) σε διάφορους τομείς, καθιστούν τη λήψη μέτρων για περισσότερη ασφάλεια περισσότερο επιτακτική από ποτέ.


Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν διεθνή συστήματα, που βοηθούν οργανισμούς κάθε κλάδου δραστηριότητας και μεγέθους, να σχεδιάσουν, αναπτύξουν, εφαρμόσουν και βελτιώσουν την ασφάλεια σε τομείς όπως:


  • Υγεία και ασφάλεια στην εργασία (occupational health and safety)

  • Ασφάλεια των πληροφοριών (information security)

  • Οδική ασφάλεια (road traffic safety)

  • Ασφάλεια τροφίμων (food safety)


Στην SUCCESSKeys.GR ασχολούμαστε με την παροχή εξειδικευμένης γνώσης (μέσω εκπαίδευσης) στο προσωπικό επιχειρήσεων και επίσης με την ανάπτυξη των συστημάτων στρατηγικής διαχείρισης (ISO 45001) των αντίστοιχων θεμάτων.


Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, σας παραθέτουμε ένα άρθρο (το οποίο μπορείτε και να κατεβάσετε στην επιφάνεια του Η/Υ σας), που αφορά τους κινδύνους και μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων κατά την εργασία σε ύψη.


Πτώσεις από ύψος, κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις (παγκοσμίως) στις αιτίες εργατικών (αλλά και όχι μόνο) ατυχημάτων.


Σκοπός του άρθρου, είναι να σας παρουσιάσει όσο πιο περιεκτικά γίνεται, βασικούς κινδύνους αλλά και τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Το θέμα είναι τόσο ευρύ, που απαιτεί πολύ περισσότερη μελέτη (και κατάλληλη εκπαίδευση) από την πλευρά των ενδιαφερομένων.


Το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευθεί και σε περιοδικό του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής & Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.): ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 68 2016, σελ. 20.


Για περισσότερες διευκρινήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γράφοντα το άρθρο.




22 Προβολές
bottom of page